2017. december 6., szerda 23:17

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - Rendhagyó nemzeti konzultáció a parlagfűről, azaz mi vár az allergiásokra, ha a válaszadó pártok kerülnek kormányra?

    3 civil szervezet a parlagfű stratégiával kapcsolatos kérdőívet küldött ki a 2018-as országgyűlési választásokon induló pártok frakcióvezetőinek. Ennek célja egyrészt tudatosítani valamennyi párt képviselőiben, hogy van olyan eddig elhanyagolt, valós probléma, amely 1-1,5 millió választópolgárt közvetlenül érint, valamint rákérdezni, hogy mire számíthat egy fontos egészségügyi kérdésben a magyar társadalom, ha az adott párt döntéshozói pozícióba kerül, vagy abban marad. A kérdőív a parlagfű-allergiások jövőbeni helyzetét alapvetően meghatározó 8 kérdést tartalmazott, amelyek a pártok (Együtt, Fidesz, Jobbik, KDNP, LMP, MSZP, PM) frakcióvezetöinek, ill. szakpolitikusainak válaszaival együtt a    

https://www.dropbox.com/sh/ne8v757jmjort33/AABQwJyjuEhWKlevSBpb3N8Ya?dl=0

linken olvashatóak és onnan pdf formátumban le is tölthetőek. A DK, a Liberálisok, az MKKP és a Momentum többszöri megkeresésre sem reagáltak. A válaszadók közül legtöbben konstruktívan, a probléma megoldását szem előtt tartva, míg néhányan a kérdéseket megkerülve, a felelősség alól kitérve feleltek. A Parlagfű Pollen No Egyesület minden olvasót arra kér, hogy gondosan tanulmányozzák a kérdéseket és a rájuk adott válaszokat, és népszerűsítsék a felmérést ismerőseik körében, ill.lehetőségük szerint az online- és a nyomtatott sajtóban.

     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.