2017. december 7., csütörtök 09:03

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Liberálisok: A struccpolitika már nem működik – Beszélni kell a kannabisz legalizálásáról

Sermer Ádám nyitotta meg a kannabisz orvosi és általános legalizálásáról, valamint dekriminalizációjáról szóló rendezvényt, melyet a Legalizálj! kampány fontos elemeként szervezett meg A Liberális Magyarországért Alapítvány, a szakma kiemelkedő képviselőinek részvételével. A Magyar Liberális Párt elnökhelyettese köszöntőbeszédében bejelentette, hogy a Nemzeti Választási Bizottság befogadta a Liberálisok által feltett új, szakmai egyeztetésre épülő népszavazási kérdéseket.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői - Dr. Szemelyácz János addiktológus, főorvos, dr. Felvinczi Katalin a Magyar Addiktológiai Társaság főtitkára, Sárosi Péter drogriporter, dr. Móró Levente drogkutató, valamint Szelestei Miklós, a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület elnöke  - az egyik legsürgetőbb, változtatásokat igénylő vetületként kiemelték, hogy a kannabisznak jelentős szerepet kellene játszania az orvostudományban. Elhangzott, hogy folyamatosan bővül azon országok köre, melyek felismerik a szer szükségességét az orvoslásban.

Kiadó: Magyar Liberális Párt