2017. december 7., csütörtök 09:57

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) kiemelkedően fontosnak tartja a civil világ működését.

    Közben a civil szervezetek nagy része egypár száz-, vagy akár pár tízezer forintból "él meg", no meg egynéhány ember lelkesedéséből, rokonok és barátok támogatásából. A sok akadály és probléma között van egy fölöttébb triviális, de megkerülhetetlen: a könyvelés. A civil szervezet megbíz egy könyvelő irodát, amely egy szerény fix díjért el is vállalja a feladatot, de az alapdíjért járó könyvelési tételek után minden új tételért 200-300 forintot (+ ÁFÁT) számláz. Így ha egy jólélek befizet egy közhasznú szervezetnek 200 Ft adományt, és ez nyomban nettó veszteséget okoz.
    Ezért az abszurd helyzetért nem az üzleti partnereket kellene okolni, a megoldás pedig egyáltalán nem tűnik nehéznek: a kormányzatnak – rendes versenyeztetéssel – ki kellene dolgoztatnia egy olyan szoftvert, amely teljesen megfelel a civil szervezetek könyvvezetési igényeinek, és amelynek segítségével azok, külső cégek igénybevétele nélkül is tudnának eleget tenni könyvelési, adózási, bejelentési stb. kötelezettségeiknek. Ezt a szoftvert és a szükséges szakmai segítséget a kormányzatnak térítésmentesen kellene biztosítania a civil szervezetek nagy többsége számára.
    A kormányzat minden évben milliárdokat költ néhány gondosan kiválasztott civil szervezet szép ötleteinek támogatására, így igazán ráfordíthatna arra, hogy a civilek többsége számára könnyebb legyen a működés.

http://bit.ly/VVMAcivil

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.