2017. december 7., csütörtök 11:59

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Akcióban a RED: bemutattuk az igazi Orbán-tervet!

    Szórólapokon mutatta be az "igazi Orbán-tervet" a Radikális Európai Demokraták mozgalma (RED) a brüsszeli Európai Parlamentben, a magyar alkotmányosságról szóló meghallgatáson. Az Ujhelyi István európai parlamenti képviselő által létrehozott RED aktivistái ezzel kívánták felhívni a LIBE-bizottság meghallgatásán résztvevők figyelmét arra, hogy Orbán Viktor és a Fidesz tudatosan és vállaltan szembemegy minden európai értékekkel és miközben Brüsszelben a kormány megpróbálja az "európai arcát" mutatni, valójában minden egyes kijelentésükkel el akarják szakítani Magyarországot az európai közösségtől.
A RED által készített és kiosztott szórólapokon a Fidesz prominens képviselőinek korábbi kijelentései voltak olvashatóak, így többek között Orbán Viktor arról szóló nyilatkozata, miszerint "az Európai Unión kívül is van élet" vagy amelyikben az Uniót a "szovjet birodalomhoz" hasonlította. Szintén szembesítették a meghallgatás résztvevőit azzal, hogy korábban Kövér László házelnök, Lázár János kancelláriaminiszter és - a parlamenti eseményen egyébként szintén jelenlévő - Kovács Zoltán kormányszóvivő is korábban az EU-ból való kilépés mellett érvelt. De, idézték a szórólapon a kormány által kiemelten kezelt, Fidesz-tag Bayer Zsoltot is, aki disznóólhoz hasonlította korábban az európai közösséget, amelyet ott kell hagyni, a határait szerinte le kell zárni és hagyni, hogy a "ott rohadjanak meg!"

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.