2017. december 7., csütörtök 13:23

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - DK: Újra lejáratta Magyarországot a kormány Brüsszelben

    Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi mai meghallgatásán a magyar kormányt képviselő külügyminiszter egyetlen lényegi kérdésre sem volt hajlandó érdemben válaszolni az Európai Unió alapértékeinek megsértése kapcsán.
Szijjártó Péter csak a kormánypropaganda unalomig ismert Soros Györgyöt és az Európai Uniót hibáztató szólamait ismételgette, ahelyett, hogy válaszolt volta a civil szervezetek elleni támadásokat, a sajtószabadság korlátozását, az emberi jogok és jogállam csorbítását érintő kritikákra. Nem véletlen, hogy a fideszeseken kívül csak a szélsőjobboldali képviselőktől kapott támogatást a magyar kormány álláspontja.
A Demokratikus Koalíció úgy ítéli meg, hogy a magyar kormánynak ismét sikerült lejáratnia Magyarországot. Sajnálattal láttuk, hogy a magyar kormány szégyenletes és szánalmas kommunikációja még jobban elszigetelte hazánkat Európában.
Semmi sem mutatja jobban a magyar kormány viszonyát a demokráciához, hogy Szijjártó folyamatosan úgy beszélt, mintha minden magyart képviselne, miközben legfeljebb az a kisebbség áll mögötte, aki legutóbb a Fideszre szavazott. De a magyarok többsége hisz az európai értékekben, a demokráciában, a jogállamban és a szolidaritásban. Ezt a másik Magyarországot képviseli a Demokratikus Koalíció.

Niedermüller Péter
EP képviselő, a DK alelnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.