2017. december 7., csütörtök 14:46

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - LMP: Az NGM 16 ezer forintot kért öt egyszerű kérdésért, de nem sikerült megválaszolnia azokat -

    Hadházy Ákos a 95. Korrupcióinfón annak járt utána, miért kapott három cég egy lepusztult üzemi terület bérbe adásáért - nem bérléséért, hanem bérbe adásáért - telkenként tízmillió forintot. Az NGM pénzt kért a közérdekű adatokért, érdemi választ viszont nem adott.

Szikszón három egymás mellett lévő telep tulajdonosa is részesült egy Európai Uniós "Mikrovállalkozások fejlesztése" projektből, ám a helyszíni bejárás alapján nem úgy tűnik mintha bármi létesült volna ebből a pénzből. Az NGM nem volt hajlandó a legalapvetőbb kérdésekre sem válaszolni, csupán azt erősítette meg, hogy e cégek valóban elnyertek egyenként közel 10 millió forintot – ezért a válaszért viszont elkértek 16 ezer forintot. A támogatás összegét egyébként bárki leolvashatja a rozsdás kapukra kitett táblákból, és az is látszik, a kapuk mögött nem volt semmiféle fejlesztés. A szikszói eset jellemző példája az EU-s pénzek ellopásának, amihez az NGM asszisztál, a felderítést viszont pénzkéréssel gátolja.

Az LMP az Európai Uniós támogatásokból azokat a hazai kisvállalkozásokat fogja támogatni, amik valódi munkát végeznek, munkahelyet teremtenek és fejlesztik szűkebb környezetüket. A mi stratégiai partnereink azok a vállalkozások lesznek, amelyek garanciái annak, hogy a vidéki gazdaság motorja újra beinduljon, ezáltal pedig megújuljon Magyarország gazdasága.

Hadházy Ákos
társelnök

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.