2017. december 7., csütörtök 14:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Rozsdásodnak a "felújított" metrókocsik – a DK nem hagyja majd futni a felelősöket

A januárban forgalomba helyezett metrószerelvények máris rohadnak, a festés alatt és az illesztéseknél is eszi őket a rozsda. A Fidesz azt állította: az ócska, bontásra érett szerelvényeket újíttatták fel az oroszokkal a nyugatról megvételre ajánlott vadonatúj szerelvényeknél jóval drágábban. Csakhogy míg az ajtók nyitás-zárási gondját lehetett – igaz, közröhejtől kísérve – szabotőrökre fogni, akik orvul fakockákkal akadályozzák a működést, azt, hogy az oroszok a fölújítás során még a rozsdamentesítést sem végezték el a burkolat alatt, kicsit nehéz lenne elhitetni. Mindez inkább azt a véleményt támasztja alá, hogy szó sem volt fölújításról: az orosz cég valójában az egész világon eladhatatlan, sok évvel ezelőtt legyártott és azóta ott rozsdásodó szerelvényeit adta el nekünk a felújítás örve alatt.

Az egész metró-ügylet messziről bűzlik a korrupció gyanújától. A Demokratikus Koalíció nem látja értelmét a feljelentésnek, hogy ezzel kecskére bízza a káposztát, a Fideszes disznóságokat eltussoló Polt Péterre pedig annak kinyomozását, mely elvbarátai és mennyit loptak. A kormányváltás után azonban a metrótender az elsők között lesz, amit az új kormány kivizsgáltat, és a bűnösök vagyonukkal és hosszú börtönbüntetéssel fognak fizetni a számukra remek üzletért.

Gy. Németh Erzsébet
fővárosi képviselő, DK