2017. december 7., csütörtök 19:28

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Magát leplezte le az ÁSZ

A magyaridok.hu oldalon 15:13-kor megjelent "JOBBIK-BÍRSÁG: DOKUMENTUMOK ALAPJÁN DÖNTÖTT AZ ÁSZ" című cikkében Horváth Bálint az Állami Számvevőszék osztályvezető főtanácsosa - aki két alkalommal is megtagadta a párt által az ÁSZ székházához szállított pénzügyi dokumentumok átvételét - az alábbiakat nyilatkozta a Jobbik ÁSZ vizsgálatával kapcsolatban:

"Egyfelől indult egy átfogó, minden pártra kiterjedő 2015-16-os időszakra vonatkozó ellenőrzés, melynek adatszolgáltatási határideje október 3-án lejárt. Tekintettel arra, hogy a Jobbik nem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének, az ÁSZ az ügyészséghez fordult."

Ezzel Horváth elismerte, hogy az ÁSZ határidő előtt zárta le a párt elől az adatokat feltöltésére szolgáló felületet szeptember 29-én, hiszen nyilatkozata szerint is csak október 3-án járt le a határidő.
A cikk további részében Horváth az alábbiakat mondja el:"Októberben hatósági bejelentés érkezett hozzánk a Jobbik 2017 első felében kötött plakátkampányával kapcsolatban. Megvizsgálva a bejelentéshez csatolt dokumentumokat, az ÁSZ a Jobbik esetében kiterjesztette a vizsgált időszakot ez év első felére."

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom