2017. december 11., hétfő 10:23

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 11., hétfő (OS) -

    Az orosz dezinformációs hibrid háború bevett, szakértők által az elmúlt években sokszor leírt megoldása, a narratív kontrasztképzés a dekadensnek és erkölcstelennek beállított nyugat és a hagyományos, keresztény értékekhez hűséges országok között. Ezen kommunikációs stratégia célja a 21. század bizonytalanságai közepette a nyugati és fejlődő országok polgárainak elbizonytalanítása saját közösségeik igazságai és hagyományai ügyében. Egy negatív jövőkép hazug felfestése érzelmi távolságot képes képezni a gyanútlan befogadókban, hiszen a nyilvánvaló valóság az, hogy erkölcs, hit és hagyomány ügyében nem földrajzi választóvonalak húzódnak, hanem emberek és embercsoportok közöttiek. Ezekkel pedig együtt kell élnünk a modern társadalmakban.
Az elmúlt időszakban Európában is bizonyítást nyert, hogy akár Hollandiában, akár Németországban, akár pedig az Egyesült Királyságban orosz, állami irányítás alatt álló, dezinformációs és destabilizációs célú közösségimédia-profilok üzemeltek ezerszám. Ezek az orosz politikai érdekkel összhangban befolyásoltak népszavazásokat, választásokat. Ezekkel szemben az EU elkezdte felvenni a harcot és az Egyesült Államokban is komoly nemzetbiztonsági vizsgálatok folynak.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.