2017. december 11., hétfő 10:23

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. december 11., hétfő (OS) -

    Az elmúlt időszakban a tarthatlatan helyzetre reagáltak a közösségimédia-szolgáltatók. Például a Facebook és a Twitter is változtatott a moderációs folyamatokon és az ehhez rendelt személyi erőforrások mennyiségén. Az érintett országok nemzetbiztonsági szervei pedig önállóan és nemzetközi együttműködések formájában is felvették a virtuális harcot ezen barmikor beélesíthető dezinformációs csatornák ellen.
Az Együtt választmányának elnöke a nemzetközi példák hazai alkalmazását kérte hétfőn elküldött levelében Lázár Jánostól és Pintér Sándortól, a magyar nemzetbiztonsági szerveket felügyelő miniszterektől valamint a Facebook európai vezetőitől.
Nyugtalanító, hogy a 2018-as választások előtt a magyar kormány lábhoz tett fegyverrel figyeli az orosz destabilizációs és dezinformációs előnyomulást, hiszen a Fidesz politikai szövetségese Putyin rezsimjének, így az ilyen propaganda itthon Orbán Viktor érdekeit szolgálná. Ennek ellenére még a 2018-as választások előtt hatékonyan fel lehet és fel kell lépni ezen felületekkel szemben. Hiszen azok jövő tavasszal törvénytelenül befolyásolhatják a közösségimédia-felületek felhasználóin keresztül a választásokat. Az ilyen csatornákon keresztül álhírek és manipulációk gond nélkül közölhetőek, ezért kell azonnal cselekedni, és megállítani az orosz propaganda oldalakat, közöttük a This is Christian Hungary-t.

Szigetvári Viktor
az Együtt választmányi elnöke
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.