2017. december 11., hétfő 10:23

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. december 11., hétfő (OS) - A Fidesz legfőbb politikája a korrupció - ismét tematikus parlamenti napot tart az LMP -

    Az LMP álláspontja szerint az elmúlt 7 évben a kormány intézményesítette a mindent átható és fojtogató korrupciót. Szél Bernadett vezetésével az LMP szembesíti a Fideszt a bűneivel és bemutatja a párt által javasolt megoldásokat.

A Fidesz-kormány saját bevallása szerint is a korrupciót tartja a legfőbb politikájának. Ez a rendszerszintű lopás megmutatkozik többek között az EU-s pénzek kiszivattyúzásában, a paksi hitelben, letelepedési kötvény üzletekben, magánnyugdíj-pénztárak lenyúlásában, a nemzeti vagyon kijátszásában, a közpénz jellegének elvesztésben.

Az LMP álláspontja szerint a korrupció aláássa minden társadalom morális rendjét: ott ahol az illetéktelen előnyszerzés normává szilárdul, a polgárok joggal gondolhatják, hogy semmi nem az, aminek látszik. Nem meglepő tehát, hogy az Eurobarométer friss kutatása szerint a magyar lakosság 86 százaléka világosan látja, hogy az országban gond a mindent átszövő korrupció.

Szél Bernadett vezetésével a parlament mai ülésnapján az LMP szembesíti a Fideszt a bűneivel, továbbá bemutatjuk azt a 11 pontos antikorrupciós javaslat-csomagunkat, amely igazolja: az LMP-nek lesz először korrupciómentes kormánya.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.