2017. december 11., hétfő 19:24

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 11., hétfő (OS) - Magyarország támogatja a FAO munkáját, amelynek célja az éhínség felszámolása

    Ugyanakkor ez nincs mindenhol így a Földön, az éhínség és az alultápláltság egyre több embert érint a bolygón. A háborús konfliktusok és a természeti katasztrófák – amelyek gyakran a klímaváltozás következményei – milliók számára nehezítik meg az élelmiszerhez való hozzáférést. Éppen ezért kiemelkedően fontos a FAO munkája, melynek elsődleges célja az éhínség felszámolása a világban – mutatott rá a tárcavezető.

Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató-helyettese, európai és közép-ázsiai regionális képviselője megköszönte az együttműködést Magyarország Kormányának. Kimelte a kiváló magyar agrárgazdasági gyakorlat és szaktudás jelentőségét és örömét fejezte ki, hogy Magyarország megosztja ismereteit e téren is.

Az irodák folyamatosan bővültek, mára több mint 200 FAO- és 1000 ENSZ alkalmazott dolgozik Budapesten. Ezen szervezetek Budapestre költözésének a FAO volt az úttörője.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.