2017. december 13., szerda 11:33

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) -

    Spät Judit (Együtt): Újabb adatok bizonyítják az Orbán-kormány szociális politikájának teljes kudarcát
A legsürgetőbb a családtámogatások és az oktatás átalakítása a szegénység csökkentése érdekében
A 18 éven aluliaknak 40%-a, az alacsonyan képzetteknek a fele, a teljes lakosságnak harmada él nélkülözésben Magyarországon az Eurostat legfrissebb adatai szerint. Az EU-s rangsorban ezzel a szégyenletes negyedik legrosszabb helyet foglaljuk el.  Az Együtt szerint azonnal emelni kell a 10 éve változatlan családi pótlékot és a gyest, és javítani kell a hátrányos helyzetből induló gyerekek számára elérhető oktatás színvonalát.
Miközben Magyarország állítólag jobban teljesít, 10-ből 4 gyereknek nem jut legalább két naponta hús a tányérjába, fázik a saját otthonában, nincsen két pár elfogadható minőségű cipője,  családja adóssággal küzd és persze álmodni sem mer arról, hogy egyszer nyaralni  menjenek. Az Eurostat legfrissebb felmérése azokat minősíti nélkülözőknek, akik ezen és még néhány hasonló kritérium közül legalább 5 esetében hiányt szenvednek. Még rosszabb az arány azok körében, akik legfeljebb a 8 általánost végezték el, esetükben 50% feletti a szegénységben élők aránya. A  65 év felettieknek 23%-a él nélkülözésben.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.