2017. december 13., szerda 13:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - DK: Magyarország egyharmada nélkülöz

    Az Eurostat friss jelentése szerint a magyar lakosság 32%-a súlyos nélkülözésben él. Az Unióban ennél csak a románok, bolgárok és görögök vannak rosszabb helyzetben. A horvátok 16, a szlovákok 15, a lengyelek 12, a szlovének 10, a csehek 9, az észteknek pedig csak 8 százaléka súlyos nélkülöző.

A Demokratikus Koalíció szerint mindez az Orbán-kormány szégyene és felelőssége. A magyar gazdaság fölzárkózás helyett leszakad, versenyképessége – mindenekelőtt a munkaerő képzettsége, a korrupció és az adórendszer miatt – nem javul. A jómódúaknak kedvező, a szegényeket büntető családtámogatási és szociális rendszer, a munkanélkülieket sújtó foglalkoztatáspolitika pedig hetven éve nem látott szintre növelte a jövedelmi egyenlőtlenségeket.

A DK adó- és járulékreformmal, tisztességes munkanélküli-ellátással, a feltételes családi minimáljövedelem bevezetésével, a minimális mennyiségű víz, gáz, áram és internet díjmentes biztosításával, hosszabb távon az oktatás és képzés radikális javításával fordítja meg a társadalom kettészakadásának folyamatát.

Niedermüller Péter
alelnök, EP képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.