2017. december 13., szerda 16:02

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - LMP: Csúcsra járatott fonódó korrupció  -

    Még a Fidesz által intézményesített korrupciós rendszerben is kiemelkedik a mai nap, amikor egyszerre derülnek ki az ország biztonsági rendszerét és védelmét alapvetően kikezdő korrupciós botrányok.

Az LMP álláspontja szerint a fonódó korrupció egyik fekete napja a mai: olyan ügyekről derülnek ki további sötét titkok, amelyek alapvetően befolyásolják Magyarország biztonsági, védelmi rendszerét, és komoly nemzetbiztonsági kockázattal is járnak a pénzszivattyúzáson kívül.

Céginformációk szerint Habony Árpádnak pont abban a hongkongi irodában van cége, ahol a kínai letelepedési kötvényeket forgalmazta a magyar állam. Továbbá a mai napon derült arra fény, hogy az erős nemzetbiztonsági kockázatok ellenére az Orbán-családhoz sok szálon kötődő Zaid Naffát már az első Orbán-kormány tiszteletbeli konzulnak kérte. Ugyancsak a nemzetbiztonsági érdekek forintosítására emlékeztet az azeri baltás gyilkos ügye, akit most alezredessé léptettek elő hazájában.

Ezekkel az ügyekkel Orbán Viktor és kormánya maga is a nemzetközi szervezett bűnözés aktív szereplőjévé vált. A 2018-as rendszerváltást követően az érintettek, mind a politikai, mind a szakmai felelősök büntetőjogi következményekkel kell, számoljanak, amiért eladták az ország biztonságát.  

Demeter Márta
országgyűlési képviselő

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.