2017. december 13., szerda 17:17

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - Többezer választ és javaslatot gyűjtött be az elmúlt hetek online konzultációja során a Nagy-Britanniában élő magyaroktól a Radikális Európai Demokraták mozgalma. Az Ujhelyi István EP-képviselő által alapított szervezet a Brexit-tárgyalások kapcsán kért személyes elvárásokat és hozzászólásokat a több százezer érintett magyartól. A beérkezett üzeneteket összesítették és a mai napon átadták Guy Verhofstadtnak, az Európai Parlament Brexit-ügyi főtárgyalójának, aki ígéretet tett arra, hogy mindegyik felmerült kérdést megválaszolja és képviseli a kivándorolt magyarok érdekeit is a tárgyalások során.

    Ugyancsak többen felhívták arra a figyelmet a brit földön élő magyarok közül, hogy a Brexit-részmegállapodás szövege szerint egy jövőbeni brit parlament bármikor felmondhatja az állampolgári jogokról szóló megállapodást, ami egyértelműen aggodalomra ad okot. Szintén hangsúlyosan szerepelt a magyar észrevételek között, hogy a Brexit előrehaladtával egyre többen érzik bizonytalanságban mikro-vállalkozásukat, szezonális munkavállalási lehetőségüket, megszerzett nyugdíj-jogosultságukat, sőt, néhány elszigetelt esetben a szélsőséges nacionalistáktól még fizikai biztonságukat is.

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.