2017. december 13., szerda 19:01

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - Szanyi Tibor: Orbán Viktor ismét a magyar emberek szociális jogai ellen hadakozik

    Az  európai parlamenti képviselők a mai plenáris ülés során a november 17-én aláírt szociális pillér végrehajtásáról is vitáztak. A göteborgi csúcstalálkozón az uniós intézmények és a tagállamok aláírták a szociális pillérről szóló nyilatkozatot, most pedig a pillér gyakorlati megvalósításán van a sor mind a Bizottság, mind pedig a tagállamok részéről.

"Az Európai Bizottság már megkezdte a munkát, és egy sor jogalkotási és nem jogalkotási kezdeményezést terjesztett elő. Azonban azoknak az eszközöknek a többsége, amelyekkel konkrét eredményeket lehet elérni a pillérben meghatározott jogok vonatkozásában, a tagállamok kezében van" - mondta el Szanyi Tibor, EP-képviselő.

"Magyarország számára hatalmas lehetőséget jelent az európai jogok szociális pillére, hisz az abban szereplő 20 alapjog mindegyikét tekintve siralmas a helyzet nálunk. Göteborg óta pedig már számon kérhető az Orbán-kormány is"- tette hozzá a szocialista politikus.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.