2017. december 13., szerda 19:10

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - Adománygyűjtés: csak egy fideszest érdekelt a nélkülözők sorsa

    A rászorulók segítésének évről évre egyre nagyobb a jelentősége, mivel ma Magyarországon már több mint 3,1 millió ember él súlyos nélkülözésben az Eurostat legfrissebb jelentése szerint. Emellett minden harmadik gyermek és több mint 1 millió nyugdíjas él szegénységben. Ez azonban egyáltalán nem zavarja a kormánypártokat, mivel az MSZP tegnapi adománygyűjtésén a Fidesz-KDNP 131 képviselője közül csak egyetlenegy adakozott a rászorulóknak.

Orbán Viktor megígérte, hogy adakozni fog, de ez az ígérete is annyit ért, mint a többi, semmit. Csak egy bizonyos csoportot hajlandó támogatni: a fideszes haverokat. Ők mindent megkapnak, miközben Orbán lelkésze országosan akarja megtiltani a rászorulók segítését.

Nem a tegnapi akciónk sértette meg az Országház méltóságát, hanem a Fidesz-KDNP viselkedése. Annyi együttérzés sem volt a fideszesekben, hogy legalább karácsony előtt magukon kívül másokra is gondoljanak. Az adományukkal nélkülöző magyarok ünnepét tehették volna boldogabbá.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő és Heringes Anita, országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.