2017. december 14., csütörtök 09:24

A Mikulásgyár Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - Korábban érkezett már akkora élelmiszer-adomány is a Mikulásgyárba, amely húszezer gyermek egy napi vacsoráját fedezhette. A Mikulásgyár idén is keresi az ország legnagyobb adományozóját! A nagy ajándékok számára kamionparkolót is kialakítottak a Hősök tere közelében.

    Idén már volt olyan magénszemély, aki egy kamionnal hozott adományt a Mikulásgyárba, saját maga gyűjtötte össze az ajándékokat a karitatív akció számára és személyesen hozta el azokat a fővárosba. A korábbi években érkezett már akkora élelmiszer-adomány is a Mikulásgyárba, amely húszezer gyermek egy napi vacsoráját fedezhette. – mondta Zsolnai Endre.
Idén még több adományra számít az akció, ezért kérést intézett az élelmiszeripai vállalkozások vezetőihez, hozzanak saját termékeikből egy-egy kamion adományt a kartatív akció helyszínére. Ilyen volumenű adománnyal, akár több hátrányos helyzetű falu lakosságának több heti élelmezését lehetne segíteni.
Az akció arra is rávilágít, hogy sok lejárat közeli élelmiszer lehet otthon a lakásokban is. Statisztikák szerint egy-egy család évente  közel 70 kilogramm élelmiszert dob ki. A megvásárolt élelmiszerek mintegy 10 százaléka kerül kukába - olvasható a közleményben. A Mikulásgyár arra hívja fel a figyelmet, hogy ne dobjuk ki az otthon tartott, lejárat közeli élelmiszereket.
A Mikulásgyár december 22-ig üzemel.
     Kiadó: Mikulásgyár Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.