2017. december 14., csütörtök 15:08

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - DK: Kipukkadt a lufi

    A mezőgazdaság 2018. évi várható teljesítményéről szóló előzetes adatok ismét azt igazolják, hogy a hazug sikerpropaganda ellenére a magyar mezőgazdaság egyre alacsonyabb szinten használja ki a lehetőségeket és különösen rosszul hasznosítja a hazai és az uniós kasszából kapott mintegy 750 milliárd forint támogatást.

AKSH szerint az agrárszektorban a termelés 6,1%-kal csökken, a hozzáadott érték 15%-kal,a termelők jövedelme 10 %-ot meghaladó mértékben esik. Mezőgazdaságunk teljesítménye immár 4 milliárd euróval marad el attól a szinttől, amire a nyolcvanas évek végén még képes volt. A FIDESZ agrárpolitikája és a földforgalmi törvény a következő években még tovább fogja rombolni az egyelőre életképes gazdaságokat is.

A gazdapárti lózungok ugyanis csak álcázásul szolgálnak ahhoz, hogy a politikai elit egy szűk köre minél nagyobb szeletet hasíthasson ki magának a jövő élelmiszertermelésében rejlő üzletből. Az adatok azonban arra utalnak, hogy ez a kedvezményezett réteg a csalárd módon megszerzett javakat sem képes a kor szintjén kihasználni.

A Demokratikus Koalíció alapvető irányváltásra készül a mezőgazdaságban is. Teljes egészében elveti a Fidesz agrárpolitikáját, a modern kor követelményeihez igazodni képes mezőgazdaság kialakítását tűzi ki célul és azt megalapozó új földtörvényt készül megalkotni.

Nagy-Huszein Tibor
alelnök, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.