2017. december 14., csütörtök 15:43

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) -

    Spät Judit (Együtt): Balog Zoltánnak fel kell függesztenie a fogyatékossággal élők lakóotthonokba költöztetését rosszul előkészítő programot!
A rosszul előkészített kitagolási program drága, de rossz megoldásokat betonozna be évtizedekre
Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja szerint az újabb érdekvédelmi szervezet tiltakozása nyomán végképp egyértelművé vált, hogy rossz úton halad a fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kitagolása. Az EU-tól érkező sok tízmilliárd forintos támogatás rossz elköltése esetén a fogyatékossággal élők újabb évtizedekre szorulhatnak a társadalom peremére, a folyamat visszafordíthatatlanná válik.  Ezért Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek haladéktalanul fel kell függesztenie a kitagolási programot és a felülvizsgálatba az eddiginél szorosabban kell bevonnia a szakmai- és érdekképviseleti szervezeteket.
Drága, de rossz – leginkább így jellemezhető a kormány által 2017-ben újraírt kitagolási stratégia. A most induló fázisban 22 milliárd forintból 2500 gondozott lakóotthonban történő elhelyezésére kerülne sor, ez fejenként 9 millió forint, ami önmagában is aggasztóan drága. Még nagyobb baj, hogy egy olyan rosszul előkészített program alapján valósulna meg a kitagolás, aminek eredményeként a fogyatékossággal élők többsége továbbra is a világtól elvágva élne.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.