2017. december 14., csütörtök 16:34

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 14., csütörtök (OS) - Kósa Lajos családja gazdagodhat az ukrán vendégmunkásokon -

Hadházy Ákos a 96. Korrupcióinfón bemutatta a Horizon2020 debreceni cég szövevényes ügyeit, amik több szálon kapcsolódnak Kósa Lajoshoz: családi érdekeltség és újabb korrupciós célú törvényalkotás nyomai vezetnek a fideszes politikushoz.

A Horizon2020 tavaly 450 millió forintnyi támogatáshoz jutott az NGM-tól, arra, hogy ukrán munkavállalók Magyarországon történő foglalkoztatását elősegítse. A közel félmilliárdos összeget úgy kapta a cég, hogy korábban semmilyen üzleti tevékenységet nem végzett, bevétele sem volt, szemben számos olyan piaci alapon működő vállalkozással, amely munkaerő-toborzással és közvetítéssel foglalkozik. A külföldi munkaerő iránti kormányzati igény egyenes következménye annak az alacsony bérekre épülő foglalkoztatás-politikának, amit a Fidesz-kormány folytat.

Kiadó: LMP parlamenti frakciója