2017. december 15., péntek 14:18

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) - Az Állami Számvevőszék továbbra is várja a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökének hivatalos észrevételeit, amellyel cáfolni tudja az ÁSZ jelentéstervezetében szereplő megállapításokat. Az ÁSZ mindenben betartja a vonatkozó törvényi előírásokat, és alkotmányos kötelezettségeinek megfelelve, a jogállam keretei között, a becsületes adófizető állampolgárok érdekét képviseli.

A döntő mértékben közpénzekből működő Jobbik által egyoldalúan nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentéstervezet egy dolgot bizonyít biztosan. A számvevőszéki ellenőrzés akadályozása miatt a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem igazolta a közpénzekkel való átlátható és ellenőrizhető gazdálkodás alapjainak megteremtését, a közpénzek szabályos, átlátható módon történő felhasználását, valamint a céljaira rendelt vagyon jogszerű használatát, megőrzését. Továbbá a Jobbik a 2015-2016. évekre vonatkozóan nem igazolta, hogy a működéséhez szabályszerűen igénybe vehető forrásokat használt fel.
Az Állami Számvevőszék felszólítja a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét, hogy biztosítsa a párt gazdálkodásának átláthatóságát és az ÁSZ folyamatos rágalmazása, valamint a közvélemény félrevezetése helyett, hozza nyilvánosságra a párt 2015-2016. évekre vonatkozó gazdálkodására, valamint a 2017. évi plakátkampányára vonatkozó dokumentumokat – amelyeket nem adott át az Állami Számvevőszéknek –, és támassza alá, hogy a párt nem fogadott el tiltott vagyoni hozzájárulást.
     Kiadó: Állami Számvevőszék