2017. december 15., péntek 14:43

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) - "Mit ártott neked?" – közösségi konzultációt indít a RED a Magyarországról szóló EP-jelentéssel kapcsolatban!

    Soha korábban nem fordult elő, hogy bármely uniós tagállammal szemben élesítették volna az úgynevezett 7-es cikkelyes eljárást: Magyarország az első. Ez egy komoly figyelmeztetés és komoly szégyen a magyar kormány számára. Az eljárás vége szélsőséges esetben Magyarország szavazati jogának elvesztésével is járhat, ezzel azonban reméljük, hogy nem kell számolni.
Az elmúlt napokban több alkalommal is találkoztam Judith Sargentinivel, a LIBE-bizottság zöldpárti tagjával, aki a Magyarországról szóló jelentés készítője. A holland képviselő a Fidesz-propaganda szánalmas "sorosbérencezésével" szemben egy felkészült, objektív és minden, a tárgyszerű jelentés elkészítéséhez szükséges információ befogadására nyitott politikus.
A Sargentini-jelentést várhatóan jövő márciusban tárgyalja majd a LIBE-bizottság, az Európai Parlament plenáris ülése pedig a tervek szerint csak szeptemberben dönt róla. Radikális európai demokrataként kizárólag olyan jelentés elfogadását fogom támogatni, amely objektív és tényszerű a magyarországi helyzetet illetően. Ebben a jelentéstevő munkáját minden lehetséges eszközzel segíteni fogom, illetve fogjuk.

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.