2017. december 15., péntek 15:08

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) - Reagálás a (párt)Állami Számvevőszék közleményére

    A Jobbik - mint az eddig ellenőrzések során mindig - a mostani ellenőrzés során is teljes mértékben együttműködött az Állami Számvevőszékkel.

A Jobbik az adatszolgáltatás első körében a kért dokumentumokat feltöltöttek az erre szolgáló internetes felületre, majd a 2017. szeptember 21-i személyes egyeztetésen kért plusz dokumentumok is feltöltésre kerültek határidőben 2017. szeptember 25-én. Az Állami Számvevőszék 2017. szeptember 26-án meg is köszönte a Jobbiknak a tájékoztatást a dokumentumok feltöltéséről. A második körös adatbekérés határidejét pedig maga az ÁSZ zárta le határidő előtt, miután egy 2017. szeptember 28-án 15:18-kor elküldött e-mailben jelezte, hogy másnap reggel 9-re kimegy a Villányi úti irodába, miközben tudta, hogy a Gazdasági Igazgató szabadságon van. Az Állami Számvevőszék szóvivője maga is elmondta az elmúlt napokban a magyaridok.hu-nak adott interjúban, hogy az adatszolgáltatás határideje október 3-án járt le, ennek ellenére tájékoztatásuk szerint már szeptember 29-én lezárták azt.

Nem igaz, tehát a számvevőszéki jelentés azon megállapítása, amely szerint nem tettünk eleget adatszolgáltatási kötelezettségünknek, az első körös adatbekérést a Jobbik teljesítette, a második körös adatbekérés teljesítését pedig maga az Állami Számvevőszék lehetetlenítette el.

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.