2017. december 16., szombat 06:54

A Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége közleménye
    Budapest, 2017. december 16., szombat (OS) - A Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének mentőkutyás egységei 2017. december 16-án éjféltől  a 112-es európai segélyhívószámon a rendőrség közvetlen kapcsolatával elérhetők.

    Orlik Zoltán a  szövetség elnöke újabb mérföldkőnek nevezte az Országos Rendőr-főkapitányság és az MMSZOSZ között létrejött Együttműködési Megállapodás kiegészítésének hatályba lépését, mely szerint az MMSZOSZ Sajtó és Információs Irodája jogosult a "112-es egységes európai segélyhívószám" feltüntetésére az írott és elektronikus felületein, tájékoztatóin azt megjeleníteni.    
Jogosult továbbá az általa felhatalmazott és jegyzett mentőkutyás tagszervezetek önkéntes szerződéssel ellátott mentőkutya párosok a gépjárműveiken, ruházatukon és felszereléseiken a 112-es egységes európai segélyhívószám népszerűsítésére.    

“Most, hogy Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány úr aláírásával ellátott, kibővített megállapodást fogom a kezemben, úgy érzem, hogy karácsonyi ajándéknak is tekintheti ezt az MMSZOSZ. Méltó elismerésnek tartom, hogy az önkéntes tevékenységüket végző mentőkutyásokat a 112-es számon a rendőrség közvetlen kapcsolatával is elérhetik. Hatékonyan és gyorsan tudnak feladatot vállalni a rendőrséggel, ha arra szükség van" – fogalmazott Orlik Zoltán az MMSZOSZ elnöke, aki a jól megszokott szlogennel  – "Összefogás egy érdekért az életért" – kíván nagyon boldog karácsonyi ünnepeket és boldog új évet.      

     Kiadó: Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.