2017. december 16., szombat 16:20

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 16., szombat (OS) - Bedarálná a Fidesz az önkormányzatokat? - Kósa Lajos zavaros választ adott a Liberálisoknak

        Hiába fordult Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke kérdésekkel Kósa Lajoshoz, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterhez, érdemi választ ezúttal sem kapott. A Liberálisok arra lettek volna kíváncsiak, hogy milyen megfontolások, milyen stratégiai tervek alapján készült a Modern Városok Program, melynek országjárása során Orbán Viktor milliárdokat ígért különböző fejlesztések címén a megyei jogú városoknak.
     A válaszokból is kiderült, hogy a Modern Városok Program nem megismerhető, nem átlátható, egyedi szerződéskötések vannak mögötte, így felmerül a gyanú, hogy végül hatalompolitikai és nem fejlesztési szempontok érvényesülnek. Mindez csak növeli az önkormányzatok kiszolgáltatottságát, azt a helyzetet erősíti, amelyben a hatalom kénye-kedve szerint jár el, osztogat, teljesíti – vagy nem tejesíti – ígéreteit. Nincs normatív rendszer, a helyi politikusok lobbitevékenysége, illetve a központi hatalomhoz való viszonya dönti el, ki mit kap. Patrónus-kliens rendszer alakul ki, ahol minden a "jó király" személyétől függ. A kialakult helyzet irracionalitását az is mutatja, hogy az önkormányzatok gyakran nem merik visszautasítani a megígért uszodát vagy sportpályát, bár tudják, hogy nem lesz pénzük az üzemeltetésre.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.