2017. december 21., csütörtök 13:55

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 21., csütörtök (OS) -

    Az Együtt számára ez a büntetés azt jelenti, hogy két hónapig, januárban és februárban nem tudja majd fizetni az alkalmazottjait, a bérleti díjait és semmilyen járulékos költségét.  
Juhász Péter leszögezte: törvényesen bérlünk irodát, 2014 októbere óta változatlan jogi és pénzügyi konstrukcióban. Az iroda egy része képviselői iroda, így a Parlament fizeti. Az Együtt és az Országgyűlés is a piaci árat fizeti az ingatlanért, a két ár között minimális a különbség abból adódóan, hogy a rezsit az Együtt rendezi. Jelenleg is van a környéken olyan iroda, ami ugyan ilyen áron bérelhető. A ház tulajdonosát pedig nem ismerjük, soha nem volt hozzá semmi közünk. Kizárt, hogy a piaci ár feléért bérelnénk az irodát, hiszen dupla áron sokkal magasabb minőségű helyet lehetne kölcsönözni.
Juhász Péter teljesen egyértelműnek tartja, hogy az Állami Számvevőszék a Fidesz pártállami módszereit kiszolgálva, adminisztratív eszközökkel próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat a 2018-as választások előtt. Most éppen fellebbezés nélküli eljárásban elfogadhatatlan bírságot akarnak kiszabni, ami elveszi a pénzt a kampányfelkészülés elől. A Fidesz fél hatalma elvesztésétől, mert tudják, börtön fenyegetne sokakat közülük, ha az Orbán-rezsim megbukna. Már csak abból is jól látszik a számvevőszék büntetésének politikai indíttatása, hogy az Együtt irodabérlési szerződését már 2014-es vizsgálatoknál is látták, akkor mégsem volt ellene semmi kifogásuk.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.