2017. december 21., csütörtök 16:49

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2017. december 21., csütörtök (OS) - A Jobbik Magyarországért Mozgalom a mai napon határidőben benyújtotta észrevételeit az Állami Számvevőszéknek. Azok a pártok, amelyeknek az ÁSZ az elmúlt három napban kézbesítette a 2015-2016. évi gazdálkodásuk ellenőrzéséről szóló jelentéstervezeteket a törvényi előírás szerint a kézhezvételtől számított tizenöt napon belül tehetnek észrevételt.

Az ÁSZ minden esetben a pártok észrevételeinek értékelése, kezelése után véglegezi, és hozza nyilvánosságra a jelentéseit, az észrevételek átvételétől számított harminc napon belül. A figyelembe nem vett észrevételeket az ÁSZ köteles a jelentésében feltüntetni és megindokolni, hogy azokat miért nem fogadta el.
AZ ÁSZ felhívja a figyelmet, hogy ellenőrzéseit szigorú szakmai standardok alapján, transzparens módon, minden egyéb szervezettől függetlenül, pártatlanul végzi. Az ÁSZ független a politikától, nem vesz részt a politikai küzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegelhet politikai szempontokat. Az ÁSZ a pártok ellenőrzése során mindenben a vonatkozó és hatályos törvények előírásai, és a minden pártra egységesen érvényes eljárási szabályok szerint, mint jogalkalmazó jár el.

Horváth Bálint, kommunikációs vezető, Állami Számvevőszék
     Kiadó: Állami Számvevőszék