2017. december 25., hétfő 13:02

A Krajczáros Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 25., hétfő (OS) - A Krajczáros Alapítvány gyorsjelentése 2017-ről (hivatalos zárszámadást megelőzve) http://krajczaros.uw.hu/

    Még néhány nap és elköszönünk az óesztendőtől. Ilyenkor szokás egy pillanatra megállni és áttekinteni a végzett munkát. De ez már egyben a jövőbe tekintve, az előttünk álló év terveinek a bázisa is, vagyis mérlegeljük, hogy milyen szilárd alapokra építjük a 2018-as programjainkat.

Első gondolatként a kuratórium által jóváhagyott 2017-es tervekhez viszonyítunk. Mennyiségileg – a megfogalmazott mozgástérrel összhangban – érzékelhető, hogy sok feladat maradt el, aminek a hátterében a pénzügyi lehetőségek korlátossága érhető tetten. Ez ugyan önmagában nem jó, ám ez egyben a gazdálkodásunk legfőbb kritériumának megfelelést is jelenti, mely szerint csakis a megszerzett bevételek erejéig nyújtózkodhatunk. Keserű falatot jelentett számunka, hogy a NEA működési és szakmai pályázatokon egy fillért sem ítéltek meg számunkra. Ez generális kihatással volt forrásainkra, ilyetén az egész évi munkánkra. A programok elhagyása és néhánynak szűkített léptékű teljesítése mellett decemberre a tartalékaink felélése a legfájóbb gondunk.

Mire lehetünk büszkék? Itt és most csakis a nagyobb lélegzetű teljesítményeket sorolva kívánjuk tájékoztatni önkénteseinket és minden partnerünket, támogatóinkat.

1) A fő feladatunk volt a november 11-én bonyolított Nemzetközi Gyertyagyújtási Akció, melyről önálló összegzőt készítettünk (és az esedékességet követően az MTI-hez is eljuttattunk).

     Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.