2017. december 25., hétfő 13:03

A Krajczáros Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 25., hétfő (OS) -

Az I. vh centenáriumához és a SOHA TÖBBÉ HÁBORÚT kívánsághoz, üzenethez kötődő projektünkhöz ez alkalommal 13 nemzet képviselőitől, 98 települést érintően kaptunk fényképekkel megerősített visszacsatolást. A résztvevők számában ugyan némi visszaesésről kell számot adnunk, ám az így is közelítette a 20 ezer főt.

Az akciót helyszínenként megvalósítók létszáma a néhány főtől a sok száz résztvevőig terjedt ki.
Jórészt a külhoni médiában, FB-on és a saját illetve más honlapok révén elért személyek számát 120-150 ezer főre becsüljük. Fájó pontunk, hogy a hazai sajtó alig foglalkozott e projektünkkel.
2018-ra már most meghirdettük a 9. alkalommal esedékes akciót.

2) Az "Emlékezet a Hősökre 1914-1918 - Ecsettel a Békéért" címet viselő (2013-ban indított) projektünk sikeresen formálódott az év során. Hat hazai és külföldi településen mutattuk be a tárlatot. Gyenge pontunk volt, hogy a 2013-ban készült prospektust nem sikerült aktualizálni az immáron 58 lengyel, magyar, szlovák és ukrán művész közel 200 alkotásának ismertetésére, mellyel Közép-Európa szinten is a legnagyobb és minőségében is kellő színvonalat képviselő tematikus kollekciónak vagyunk birtokosai. Két sikeres alkotótáborban volt lehetőségünk fogadni az alkotók közül 18 főt. Jövőre már most 10 tárlat megnyitóra van lekötött időpontunk. https://www.facebook.com/groups/846772128758909/

Kiadó: Krajczáros Alapítvány