2017. december 26., kedd 16:04

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2017. december 26., kedd (OS) - Erzsébet a magyarok királynéja  - Szentegyházi Gyermekfilharmónia

Karácsony előtt Budapesten a Szent István Bazilikában nagy sikerrel lépett fel a Szentegyházi Gyermekfilharmónia.  A fúvósokból és vonósokból álló zenekart és a kórust Haáz Sándor tanár alapította az erdélyi, Hargita megyei Szentegyháza és a környékbeli falvakban Kápolnásfalun, Lövétén és Szentkeresztbányán lévő iskola diákjaiból. A teljesen megtelt Szent István Bazilikában, a fantasztikus hangversenyen több mint kétezer látogató csodálta meg a kiváló székelyföldi gyermekegyüttes fellépését. A következő napi bajorországi, Passauban /boldog Gizella első magyar királyné síremlékénél/ történő előadás helyszínére utazó Szentegyházi Gyermekfilharmónia kórusának és zenekarának a Magyar – Osztrák - Bajor Társaság képviselői ajándékba adták társaságuk zászlóit, valamint magyar és bajor zászlókat.
Karácsony napján az 1837. december 24-én a bajorországi Münchenben /180 éve/ született  Wittelsbach Erzsébet  bajor hercegnőre, a magyarok királynéjára emlékeztek az Erzsébet híd melletti budai "Sisi" szobornál. A megemlékezésen koszorút helyeztek el a magyarokat és Magyarországot szerető uralkodó királyné szobránál, a Magyar - Osztrák - Bajor Társaság és a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság tagjai.

Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság