2017. december 28., csütörtök 10:25

Az Állami Számvevőszék közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. december 28., csütörtök (OS) -

Az ÁSZ 2017-ben is jelen volt azoknál az ellenőrzött szervezeteknél, ahol azt a közpénzek védelme indokolta. Ezt igazolja, hogy jelentéseiben összesen 1337 intézkedést igénylő megállapítást, javaslatot fogalmazott meg, melyek végrehajtását majd utóellenőrzés keretében ellenőrizhet. Az ÁSZ 2017-ben 61 utóellenőrzést végzett, mellyel közel 700 intézkedési tervben meghatározott feladat végrehajtását értékelte. Az ÁSZ idén is minden indokolt esetben élt a számvevőszéki törvényben biztosított lehetőséggel és mintegy 250 esetben keresett meg különböző hatóságokat az ellenőrzései során feltárt bűncselekményre, súlyos szabálytalanságra utaló gyanú miatt.
Az ÁSZ tanácsadó tevékenysége keretében elkészült tizenhárom számvevőszéki elemzés olyan területeket érintettek, mint: a diplomás pályakövető rendszer, a magyar kutatás-fejlesztési és innovációs rendszer, az önkormányzati hulladékgazdálkodó társaságok, vagy a megyei hatókörű városi múzeumok. Több költségvetési és makrogazdasági elemzéssel az ÁSZ a Költségvetési Tanács munkáját támogatta, és több elemzés készült a korrupciós kockázatokat feltérképező, a korrupció megelőzésére fókuszáló Integritás-projekt keretében.
     Kiadó: Állami Számvevőszék