2017. december 28., csütörtök 11:50

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 28., csütörtök (OS) - Legyen békés ünnepe az állatoknak is! - Petárdamentes övezetek kijelölését kezdeményezik a Liberálisok

    2. Minden tulajdonos gondoskodjon róla, hogy kutyájának nyakörvén fel legyen tüntetve gazdájának telefonszáma és elérhetősége, ha mégis baj történne.
3. Minden gazda gondoskodjon róla, hogy kutyája biztonságos, zárt térben legyen, ahol nem sérülhet meg, és ahonnan nem tud elszökni.
4. Senki ne kösse láncra kutyáját, mert azzal meg is fojthatja magát az állat, ha pánikba esik.
5. A gazdák próbálják meg kutyájuk társaságában eltölteni ezt az időszakot, vagy gondoskodjanak róla, hogy legyen ember mellette, aki vigyázni tud a kutya épségére.
6. Ebben az időszakban minden tulajdonos pórázon járassa kutyáját.
7. A jóllakott kutya nyugodtabb, a szokásos étkezést érdemesebb előrébb hozni, hogy kevésbé legyen ingerlékeny az eb.
8. A gazdák a közelünkben élőknek, szomszédjainknak szóljanak, ha ijedős a kutyájuk, kérjenek megértést és együttműködést. A nagyon ijedős kutyák gyógyszeres nyugtatására készüljenek fel a gazdák az állatorvos segítségével.
9. Az elkóborolt kutyákat segítsünk visszajuttatni gazdájuknak, értesítsük a hatóságot, vagy az állatmenhelyeket, ha sikerült az elkóborolt kutyát megfognunk.
10. Újév első pár napján fokozott figyelemmel közlekedjünk, különösen, ha gazda nélküli állatot látunk az út mentén.
Odafigyeléssel csökkenthető a szilveszteri tragédiák száma, összefogással elkerülhetőek a balesetek. Vigyázzunk embertársainkra és állatainkra az év utolsó napján is!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.