2017. december 28., csütörtök 17:01

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye
    Budapest, 2017. december 28., csütörtök (OS) - Hajdu Nóra (Együtt): Nincs helye az adófizetők pénzéből Magyarországon a botrányhős, szélsőjobboldali amerikai újságírónak!

    Európa jövője címmel rendez a magyar kormány konferenciát január közepén. A mérce.hu most arról számolt be, hogy a háromnapos esemény nyitóelőadását az a Milo Yiannopoulos tartja, akit pedofíliáról szóló megjegyzései miatt tettek ki a Breitbart nevű amerikai szélsőjobboldali laptól.
Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke felháborítónak tartja, hogy a Fidesz-kormány a magyar adófizetők pénzéből rendezett konferenciára a botrányos kijelentéseiről ismert, szélsőjobboldali Milo Yiannopoulost is meghívta. Az amerikai újságíróhoz hasonló emberek meghívása jól bizonyíja milyen eszméket tart szem előtt a Fidesz-kormány: Orosz-függés, nyugat-ellenesség, az európai együttműködések szétverése, államkapitalizmus, nőellenesség. Ráadásul a publicista fő feladatának a feministák, a baloldaliak, az emberi jogi aktivisták elleni küzdelmet tekintette újságíróként.
Hajdu Nóra felszólítja a konferencia szervezőit, hogy azonnal vonják vissza Milo Yiannopoulos meghívását és olyan előadókat kérjenek fel, akik a közös euro-atlanti értékeinket vallják.

Hajdu Nóra
az Együtt alelnöke

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.