2017. december 28., csütörtök 19:06

A Raoul Wallenberg Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. december 28., csütörtök (OS) - Elköszönt 2017-től a Raoul Wallenberg Egyesület. Beszámolt elvégzett munkájáról és kiemelt olyan társadalmi tényeket, amelyek mielőbb kezelendők.

    2017-ben az egyesület a névadó személyének és tevékenységének népszerűsitésén, kutatásán túl fellépett a gyűlöletbeszéd, a gyűlöletkeltés, az idegengyűlölet, valamint az antiszemitizmus és rasszizmus verbális megnyilvánulásai, cselekedetei kapcsán.Kiemelt feladatunk a Wallenberg nyomán országos vetélkedő, a nappali egyetemi képzésünk, az angol-magyar nyelvű kiállításunk bemutatása,valamint a különböző megemlékezéseknél a nemzeti emlékezet ébrentartását, a fiatalok ismereteinek bővítését és a témakörben folytatott széleskörű egyeztetéseket, vitákat.Sikernek tartjuk rendezvényeinken tapasztalható érdeklődést, az aktivítást és az együttműködési készséget, mind a kormányzat, mind az állampolgárok részéről.A fentiek mellett sajnálatos tény, hogy nővekszik az idegengyűlölet, atársadalmi megosztottság és a jövedelmi különbség, egyes társadalmi csoportok, rétegek leszakadása.Nyugtalansággal tölt el minket, hogy egyes kormányzati intézkedések nem csökkentik, inkább növelik a megosztottságot és félelmet.
     Kiadó: Raoul Wallenberg Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.