2017. december 29., péntek 10:12

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 29., péntek (OS) - Átadta az Országgyűlésnek 2018. első félévi ellenőrzési tervét az Állami Számvevőszék.

    Az ÁSZ folytatja az ellenőrzési, felügyeleti tevékenységet végző "ellenőrök ellenőrzését" a Magyar Államkincstár és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal újabb ellenőrzésével. A NAV esetében egyebek mellett a társasági adóval kapcsolatos tevékenységek kerülnek értékelésre. A következő félévben az ÁSZ megkezdi a sürgősségi betegellátás rendszerének ellenőrzését, továbbá ellenőrzés alá vonja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Magyar Villamos Művek Zrt. működését, gazdálkodását is. Folytatódik továbbá az önkormányzatok, az állami vállalatok, a pártok és pártalapítványok, valamint az alapítványok ellenőrzése is.
Mindemellett az ÁSZ utóellenőrzések keretében értékeli az elmúlt években végzett ellenőrzései következtében összeállított intézkedési tervek végrehajtását.
Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének közzététele az ÁSZ átlátható működésének egyik alapköve. Az Állami Számvevőszék 2018. első félévében is megfelelőségi- és teljesítmény-ellenőrzéseket végez. Az ellenőrzöttek egyedi kockázatainak megfelelő, célzott ellenőrzési programmal történnek az ellenőrzések, így az ÁSZ ott és azt ellenőrzi, ahol és amitől az előzetes kockázatelemzés alapján, a legnagyobb hasznosulás várható. Az ÁSZ a korrupció és a csalás elleni fellépés egyik fontos eszközeként ellenőrzéseibe már beépítette az integritási szemlélet érvényesítésének, ellenőrzési bizonyítékokon alapuló értékelését.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.