2017. december 29., péntek 11:05

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2017. december 29., péntek (OS) - A katasztrófavédelem egy döntéstámogató rendszer elnevezésű projekt keretén belül fejleszti informatikai infrastruktúráját.

    A 2019 végéig tartó fejlesztés célja a katasztrófák megelőzése, azok bekövetkezése esetén a következmények mérséklése, valamint a reagálóképesség javítása. Ennek érdekében a projekt több területet céloz meg, a fejlesztés különböző részekből áll: korszerű eszközök beszerzése, a szervezet informatikai rendszerének fejlesztése, továbbá szakmai képzések. Az informatikai objektumok biztonsági fejlesztése révén a beruházás végére országos és területi szinten egységesebb biztonsági szint jön létre.

A döntések megfelelő háttértámogatásához elengedhetetlen a gyors és hatékony kommunikáció. A jelenleg webes környezetben működő, térinformatikával támogatott alkalmazások a projektnek köszönhetően mobileszközökön is megjelennek majd. Ennek a fejlesztésnek az eredményeként a szükséges információk a terepen dolgozó állományhoz egyaránt könnyebben eljutnak.

Az európai uniós támogatással megvalósuló projekt révén elért eredmények a teljes katasztrófavédelmi szervezet tevékenységére pozitívan hatnak, az irányításban és a végrehajtásban tevékenykedők mindennapi munkáját támogatják. A beruházásnak köszönhetően korszerű katasztrófavédelmi informatikai rendszer jön létre, amely javítja a veszélyhelyzetekre való reagálóképességet és segíti a döntések meghozatalát.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00023 azonosítószámú projekt támogatási összege 850 millió forint.


     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.