2017. december 30., szombat 10:38

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - Újévi kívánság Magyarország kormányától

        A magyar nép érdeke, hogy békében éljen Kelettel és Nyugattal egyaránt. Ezért a kormánynak felül kell vizsgálnia hazánk egyoldalú elköteleződését a NATO-val és az EU-val. A NATO keleti terjeszkedése, Oroszország bekerítése helyett az együttműködésen alapuló új világrend megteremtésén kell dolgozni – fogalmazta a Magyar Békekör a jelenlegi és a választásokból kikerülő leendő kormányhoz címzett újévi kívánságát.
     Azt szeretnénk, ha hazánk a békés együttműködés és a konfliktusok politikai rendezése melletti alkotó kiállásáról, kiegyezési képességéről válna ismertté a világban! NATO-szövetségeseinknek se hagyjuk, hogy letérítsenek erről az útról, még kevésbé, hogy szembe fordítsanak minket békéhez fűződő nemzeti érdekünkkel. Ne hagyjuk, hogy kihasználjanak minket a Kelet ellen! Saját, jól felfogott érdekünkben ne hagyjuk, hogy Ukrajnát felfegyverezzék és agresszivitásra bíztassák Oroszország ellen! Ne hagyjuk, hogy Kijev megfossza jogaitól a nemzeti kisebbségeket, köztük a magyart!
     Működjünk együtt az Eurázsiai Gazdasági Unióval, és alkossunk hidat közte és az EU között! Állítsuk helyre a diplomáciai viszonyt Szíriával, vegyünk részt az ország újjáépítésében, hadd térjenek haza a menekültek! Segítsük elő, ne pedig akadályozzuk egyoldalú lépésekkel Palesztina és Izrael kiegyezését! Ne a NATO további kibővítésében lássuk a megoldást a Balkánon, hanem a fejlődéshez fűződő közös érdek érvényre juttatásában, így az energiaellátás biztosításában!

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.