2017. december 30., szombat 12:28

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy, az Egyesült Államokból  Bahreinbe tartó repülőgép szombat délelőtt, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.
     Egy Boeing 748 típusú utasszállító repülőgép 10 óra 29 perckor lépett be Szlovákia felől Magyarország légterébe. A repülőgép a repülési tervtől nem tért el, azonban csak a határt átlépése után vette fel a kapcsolatot a polgári légi irányítással. A riasztás után a Gripenek visszatértek a kecskeméti repülőbázisra. A civil repülőgép Magyarország légteréből kilépve folytatta útját Bahrein felé.

Kiadó: Honvédelmi Minisztérium