2017. december 30., szombat 15:46

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A fideszes családpolitika teljes kudarca: egyre több magyar gyerek születik külföldön -

Novák Katalin és Halász János a héten több helyen is a kormány családpolitikájának "sikeréről" ábrándozott, pedig az LMP friss adatkérése világosan mutatja: ezen a területen is teljes kudarcot vallott a Fidesz. 2017-ben egyharmadával több magyar gyerek született külföldön, mint egy évvel korábban, miközben Magyarországon 1,2 százalékkal csökkent a születések száma.
     Ma már minden 6. gyerek külföldön jön a világra: 2010 óta összesen 92.500 külföldön született gyermek hazai anyakönyvezését kérték, ami gyakorlatilag egyévnyi magyar születésszámnak felel meg. Az LMP szerint a Fidesz-kormány ellopja az ország jövőjét: miközben ész nélkül tömi az oligarchák zsebeit, havonta több ezer fiatal hagyja el hazánkat az alacsony bérek, a szétvert oktatás és a megfizethetetlen lakhatás miatt. Ha ez így folytatódik, unokák nélküli ország leszünk.
     Az LMP korszakváltása hazahozná a fiatalokat. Igazságos, többkulcsos adórendszerünk a dolgozók 90%-ánál több pénzt hagyna, családpolitikánk minden családot támogatna. A családi pótlék összegét alapesetben 30%-kal, az egyszülős családoknál viszont 45%-kal emelnénk, az egygyermekesek kedvezményét megdupláznánk, és a családi adókedvezményt is kiegyenlítenénk. Olyan otthonteremési politikát folytatnánk, ahol önkormányzati bérlakások épülnek és bevonnánk a rendszerbe az üresen álló magánlakásokat is: megfizethető lakhatást kínálnánk a fiataloknak.

Kanász-Nagy Máté
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)