2017. december 30., szombat 22:23

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (3)

    hiszen elhitették velük stabil gazdasági körülmények között élnek, és a közeli jövőben nem lesznek nagy válságok, másrészről a bankok, amelyek valóban mohók voltak, és extraprofitra törekedtek és éppen ezért egyoldalú szerződéseket kötöttek a későbbi adósokkal. Az előző kormányok nem törekedtek arra, hogy a fogyasztóvédelmet megerősítsék, és a gazdasági erőfölényükkel visszaélőket megrendszabályozzák. Fontos kiemelnünk, hogy a legnagyobb probléma nem a törlesztőrészlet mértéke, hanem a nagyon alacsony bérezés. Még egy lényeges momentum: ha Magyarország fizetőeszeköze az euró lenne, a bankoknak sem lenne módja arra, hogy az árfolyamokból eredő kockázatokat saját maguk hasznára fordítsák. A forint "bebetonozása" sem segíti a gazdasági előrelépést, annál inkább a forinttal való játszadozást egyes politikai szereplők számára - gazdasági hasznot hajtva saját maguk zsebére. A bankok elszámoltatása és a SEviza hitelesek kártalanítása természetes.


A VSZ a kormány ígérte egy millió munkahelyről: Nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz-KDNP kormány blöffölt mikor 1 millió munkahelyet ígért (tudjuk, nem egy nap alatt). Ezek megteremtésért gyakoratilag semmit nem tett. Törekedni kell a teljes foglalkoztatásra, és a Vállalkozók Szövetségének gazdasági programja mentén néhány év alatt pótolható az ígéret és a gazdaságélénkítés hatására valóban elérhető lesz akár a teljes foglalkoztatás,

     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.