2017. december 30., szombat 22:24

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (6. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (6)

    A VSZ–MAMA az IMF kiebrudalásáról és az utána felvett hatalmas hitelekről: Nem biztos, hogy célravezető volt az IMF eltávolítása az országból, hiszen hiteleket mindig vett fel az ország, és várhatóan ezután is fog. A kormányt nyilván az zavarta, hogy az IMF megnézte mire költik a felvett hiteleket. Az ország 2013. augusztusa óta is vesz fel hiteleket: dollár milliárdokat, de a szabadpiacról, dupla-tripla, irreális kamatra, ugyanis az IMF max. 4% kamatra adott hiteleket hazánknak. Az IMF hitele volt a legolcsóbb, az ennél 2-3-szor magasabb kamatokkal felvett hitel kimerítheti a hűtlen kezelés fogalmát, hiszen óriási pénzeket kell törleszteni a hanyag, nemtörődöm pénzfelvételek miatt. A Fidesz kormány csúsztat. hiszen az ország még soha nem volt ennyire eladósodva mint 8 éves kártékony regnálásuk alatt.


A VSZ véleménye a Magyar Nemzeti Bank pénzosztogatásáról és a PSZÁF beolvasztásról: A választások után sürgősen szét kell választani a két intézményt, mert semmi keresnivalója nincs a jegybankba olvasztva a pénzügyi szervezetek ellenőrzésének. A vizsgálatnak ki kell terjedni az ország pénzügyi helyzetét befolyásoló MNB intézkedéskre is, és a vezetőket el kell számoltatni minden fillérről. Különös tekintettel arra, hogy bár nagyon jól hangzik a gazdaságélénkítő csomagok bevezetése, de ezzel az ország pénzügyi egyensúlyát is súlyosan veszélyeztetik, hiszen a forint fedezetét osztogatják szét,
     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.