2017. december 30., szombat 22:22

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (1)

A SZOLIDARITÁS a demokratikus ellenzékből alakult HARMADIK ERŐT a Vállalkozók Szövetsége (VSZ) vezette Magyarok Magyarországért Választási Mozgalmat (MAMA 2018) támogatja és jelöltjei az Ő színeiben indulnak, mert a szakszervezeti tömörülés és mozgalom, kizárólag ezt a választási formációt találja hitelesnek és a demokrácia őrének. A SZOLIDARITÁS szerint csak itt nem találhatóak olyan erők a választási formációban, akik nem okolhatóak az elmúlt 28 év bűneiért és azért, mert hazánk ilyen méltatlan helyzetbe jutott. A MAMA 2018-at a következő pártok, szervezetek, mozgalmak támogatják: Vállalkozók Szövetsége(VSZ), Földművelők,- Gazdálkodók és az Új Élet Rendszerváltó Pártja - FGRP, több kisebb-nagyobb párt, Szolidaritás Szakszervezet (TSZSZSZ), Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvány,(MGFA)  Társadalmi Kamara Mozgalom, Egységes Magyar Ifjúság (EMI), Magyarok Magyarországért Mozgalom, Magyar Liberális Mozgalom, Millió tiltakozó  az internetadó ellen közösség, Felmondok Orbán Viktornak Facebook közösség,

A Vállalkozók Szövetsége(VSZ)  Magyarok Magyarországért Választási Szövetség (VSZ–MAMA) véleménye az alaptörvényről: A MAMA 2018 szerint össztársadalmi konszenzuson alapuló alkotmányra és nem egypárti alaptörvényre van szükség. Természetesen minden olyan törvényelem maradhat, ami nem építi le a fékeket és ellensúlyokat, és a demokrácia építését szolgálja, nem pedig egysíkú hatalmi harc eszköze,

2017. december 30., szombat 22:23

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (2)

tehát nem visszaélés a társadalom bizalmával és a kétharmaddal. Alkotmányt évtizedekre, sőt sok esetben évszázadokra alkotunk, de ennek XXI. századi, európai jellegűnek kell lennie, mely tükrözi a magyar társadalom sokszínűségét és évszázados vegyes jellegét, továbbá a demokratikus elemeket.

A VSZ véleménye a Nemzeti Dohányboltokról: Mivel a kormány elfogult döntése 40 ezer magyar családot lehetetlenített el, fontos, hogy bárki egyszerűsített eljárással nyithasson dohányboltokat lényegében bárhol, ahol - megítélése szerint - arra szükség van. A piac szabad, de természetesen a dohányzás káros hatásainak ismertetését már az iskolákban meg kell kezdeni. Minden közösségi helyen továbbra is tiltani kell a dohányzást.

A VSZ a banki és más különadókról: a VSZ a választások után eltörli az összes, piacot gátló és igazságtalan vagy a lakosságra áthárított különadót, de elvárja a szolgáltatóktól, hogy iktassák ki ezek eddigi hatását az áraikból. A bankokra szükség van a vállalkozásélénkítésben, a VSZ elvárja, hogy tevőlegesen résztvegyenek ezen programokban.

A VSZ véleménye a devizahitelesek ügyéről: A választási szövetség szinte valamennyi tagja sorstársa a devizahiteleseknek, így teljesen megértjük és felkaroljuk helyzetüket. Véleményünk szerint abból kell kiindulni, hogy az emberek azért vettek fel hitelt, mert másképp nem boldogultak, és bizony ennek az oka egyrészről az előző kormányok,

2017. december 30., szombat 22:23

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (3)

hiszen elhitették velük stabil gazdasági körülmények között élnek, és a közeli jövőben nem lesznek nagy válságok, másrészről a bankok, amelyek valóban mohók voltak, és extraprofitra törekedtek és éppen ezért egyoldalú szerződéseket kötöttek a későbbi adósokkal. Az előző kormányok nem törekedtek arra, hogy a fogyasztóvédelmet megerősítsék, és a gazdasági erőfölényükkel visszaélőket megrendszabályozzák. Fontos kiemelnünk, hogy a legnagyobb probléma nem a törlesztőrészlet mértéke, hanem a nagyon alacsony bérezés. Még egy lényeges momentum: ha Magyarország fizetőeszeköze az euró lenne, a bankoknak sem lenne módja arra, hogy az árfolyamokból eredő kockázatokat saját maguk hasznára fordítsák. A forint "bebetonozása" sem segíti a gazdasági előrelépést, annál inkább a forinttal való játszadozást egyes politikai szereplők számára - gazdasági hasznot hajtva saját maguk zsebére. A bankok elszámoltatása és a SEviza hitelesek kártalanítása természetes.

A VSZ a kormány ígérte egy millió munkahelyről: Nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz-KDNP kormány blöffölt mikor 1 millió munkahelyet ígért (tudjuk, nem egy nap alatt). Ezek megteremtésért gyakoratilag semmit nem tett. Törekedni kell a teljes foglalkoztatásra, és a Vállalkozók Szövetségének gazdasági programja mentén néhány év alatt pótolható az ígéret és a gazdaságélénkítés hatására valóban elérhető lesz akár a teljes foglalkoztatás,

2017. december 30., szombat 22:23

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (4)

mégpedig nem a mai éhbéren alapuló jövedelmekkel. Így, talán haza is vonzható a kormány hibás döntései miatt külföldre vándorolt több mint 1.000.000 magyar fiatal. A munkahelyteremtés során gondolni kell az idősebbekre, a nőkre és a fogyatékkal élőkre, számukra is van hely a munkapiacokon, de ezért sokat kell tenni. Az eseti munkaerő gondokat pedig ésszerűen kell kezelni.
A gazdaságot meg kell szabadítani a túlzott adóktól, és könnyíteni kell a munkavállalás adminisztrációját és azok terheit. A rendszer alapvető elemévé kell tenni az öngondoskodást.

A VSZ programjában szerepel a felesleges és közpénzből fenntartott méregdrága "magánhadseregek" azonnali feloszlatása is. Így nincs szükség Orbán Viktor személyi testőrségére a TEK-re, fel kell oszlatni a köztársasági elnök palotaőrségét és a házelnök országgyűlési őrségét is. Valamint az eddig rájuk költött pénzekkel is számoljon el a kormány. Ezen szerepeket a kormányőrség és a belügyminisztériumhoz tartozó, eddig is létező kommandós csoportok veszik át.

A VSZ véleménye a forint sortolásokról: Teljesen körülhatárolható az a politikusi kör, amelynek érdeke volt a nemzeti valuta szándékos rontása, akik ezzel milliárdokat kerestek, de milliókat döntöttek nyomorba. Bűnhődniük kell, hiszen a tettük nem csak törvénytelen, de hazaárulás is volt.

A VSZ–MAMA a túl rövid munkanélküli segélyről:

2017. december 30., szombat 22:24

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (5. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (5)

Felháborító, hogy amikor dolgozik valaki korlátlanul vonják tőle a jáarulékot, de amikor munkanélküli lesz, alig pár hónapig van védve, miközben a kormányzat semmit nem tesz annak érdekében, hogy munkahelyeket teremtsen. A VSZ- MAMA 2018 koalíciós partnerének a Vállalkozók Szövetségének (VSZ) programja mentén lát esélyt arra, hogy - törekedve a teljes foglalkoztatásra - a gazdaságélénkítő program segítségével elkerülhető, hogy megalázó pénzekért , kizárólag közmunkán foglalkoztassanak minden munkanélkülit. A közmunkaprogramok szükségesek, de nem sérthetnek emberi jogokat és az ugyanolyan munkáért ugyanannyi bér elvét. Elég volt a 47 ezer forintos megalázásokból. Komplett foglalkoztatási programmal rendelkezik a VSZ–MAMA, és így valódi munkabérekért lehetne foglalkoztatni minden munkanélkülit.

A VSZ a közbeszerzésekről, közbeszerzések nélkülözéséből, valamint a gyanús pályázati kiírásokról: Vizsgáló bizottságoknak kell feltárni, hogy mikor, milyen vállalkozások jutottak mutyi szinten társadalmi javakhoz, és el kell számoltatni azokat, tehát nem csak a politikusokat, akik ezt elősegítették, de azokat is ahová a száz és ezer milliárdos összegek kerültek. Fel kell számolni a politikus-bűnözést és törekedni kell a korrupció teljes felszámolására. A kormányzat számoljon el minden rábízott hazai és EU pénzzel. Vissza kell szerezni a magyar társadalom számára ezeket a pénzeket.

2017. december 30., szombat 22:24

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (6. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (6)

A VSZ–MAMA az IMF kiebrudalásáról és az utána felvett hatalmas hitelekről: Nem biztos, hogy célravezető volt az IMF eltávolítása az országból, hiszen hiteleket mindig vett fel az ország, és várhatóan ezután is fog. A kormányt nyilván az zavarta, hogy az IMF megnézte mire költik a felvett hiteleket. Az ország 2013. augusztusa óta is vesz fel hiteleket: dollár milliárdokat, de a szabadpiacról, dupla-tripla, irreális kamatra, ugyanis az IMF max. 4% kamatra adott hiteleket hazánknak. Az IMF hitele volt a legolcsóbb, az ennél 2-3-szor magasabb kamatokkal felvett hitel kimerítheti a hűtlen kezelés fogalmát, hiszen óriási pénzeket kell törleszteni a hanyag, nemtörődöm pénzfelvételek miatt. A Fidesz kormány csúsztat. hiszen az ország még soha nem volt ennyire eladósodva mint 8 éves kártékony regnálásuk alatt.

A VSZ véleménye a Magyar Nemzeti Bank pénzosztogatásáról és a PSZÁF beolvasztásról: A választások után sürgősen szét kell választani a két intézményt, mert semmi keresnivalója nincs a jegybankba olvasztva a pénzügyi szervezetek ellenőrzésének. A vizsgálatnak ki kell terjedni az ország pénzügyi helyzetét befolyásoló MNB intézkedéskre is, és a vezetőket el kell számoltatni minden fillérről. Különös tekintettel arra, hogy bár nagyon jól hangzik a gazdaságélénkítő csomagok bevezetése, de ezzel az ország pénzügyi egyensúlyát is súlyosan veszélyeztetik, hiszen a forint fedezetét osztogatják szét,

2017. december 30., szombat 22:24

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (7. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (7)

sok esetben kormányközeli cégeknek. Vizsgálni kell az összes kihelyezett pénz sorsát, és fel kell tárni a pályázatok elbírálását is. Amint lehetséges, a pénzeknek vissza kell térnie az MNB-hez, mert - az aranyfedezet felszámolása után - kizárólag ez a pénz biztosította a jegybank nemzeti valutakibocsáttásnak fedezetét. Ennek hiánya pedig instabillá teheti a nemzeti valutát.

A VSZ–MAMA az euro sürgős bevezetéséről: Mivel a forint elég széles sávon mozog, ezzel az eladósodott ország, az eladósodott vállalkozások, önkormányzatok, családok súlyos veszteségeket kénytelenek elkönyvelni. Mód van arra, hogy úgy vezesse be az ország az eurót mint nemzeti fizetőeszközt, hogy nincs pénzkibocsáttási és -verési joga az országnak (tehát nem lehetnek pénzeken nemzeti jelképek), vannak erre példák a környékünkön is: Koszovó, Montenegro (eurót egyoldalúan használó országok). Hátránya, hogy nincs nemzeti valutánk. Előny, hogy minden átkonvertálódik az új pénznembe, jelen esetben az euróba. Ezzel az árfolyam súlyos kilengései kiküszöbölhetőek rövid és hosszú távon. Tehát, ha az átváltás után valakinek van 50 ezer euro tartozása, (előtte) cca: 15 millió Ft = most is 50 ezer euro tartozás, öt év múlva is, de 15 év múlva is annyi, és csak a törlesztéseket kell leszámítolni. Tehát a bevezetés után nincs kiszolgáltatva senki a hatalmas inflációs és árfolyam-kockázatoknak, -veszteségeknek. Mind az állam,

2017. december 30., szombat 22:24

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (8. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (8)

mind az állampolgár jól jár, és rengeteget tudna ezzel spórolni; biztonságossá tenné az életét az euro bevezetése. Alacsonyan tartaná az inflációt is, és nőne az ország presztízse. Végül, de nem utolsó sorban a svájci frank az euróhoz van kötve, tehát a sok millió svájci frankos deviza-károsultnak is mentőövet jelentene. A bevezetést Brüsszel sem akadályozná, maximum furcsának találnák egyesek a szituációt, hogy tagállam lépi meg az egyoldalú eurobevezetést.

A VSZ–MAMA a szabálysértési büntetésekről: Bár az ország ígéretett tett többször is az EU-nak ill. az Európa Tanácsnak, hogy megszünteti a szabálysérti birságokért kapható börtönbüntetéseket, mégsem szüntette meg, sőt a jelenlegi kormány fokozta azt a büntetési tételt, pedig nem lehet cél az állampolgárok tömegeinek kriminalizációja. Mikor pl. valaki kap 50.000 Ft-os pénzbírságot egy közlekedési kihágásért, de azt nem tudja kifizetni, előfordulhat, hogy 50 nap elzárásra változtatja azt a bíróság. Ilyenkor a pénz sem folyik be az államkasszába, és a büntetés sem arányos, de a társadalomnak az 50 nap börtön közel 700.000 Ft-jába kerül. Holott a kulturált országokban ezért 10-15 napnyi közhasznú munkát is végez a társadalom javára a szabálysértő (elvileg erre itthon is van lehetőség, de ezt sehol, soha nem közlik a megbüntetettel, mert a törvény eleve a bűnhődésre játszik). Mire a szabálysértő rájön, hogy közhasznű munkával is "fizethet", már csak

2017. december 30., szombat 22:24

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (9. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (9)

csak az elzárás maradt. Haladéktalanul fel kell számolni a középkori állapotokat, és az Európa Tanács irányelveit be kell tartani. Évente sok százezer szabálysértés van. Ezek egy részét ki tudják fizetni az állampolgárok, amelyeket nem, azok után a valóban hasznos közérdekű munkát kell preferálni a társadalom hasznára.

A VSZ véleménye a magánnyugdíj-pénztárak vagyonának államosításáról: a VSZ–MAMA értelmetlennek és eredménytelennek tartja a magányugdíj-pénztárak kormány által történt államosítását, és több millió ember öregkori biztos megélhetésének felélését és elherdálását. Mivel az államodósság jóval magasabb, mint valaha is volt, a célt nem érte el az einstandolás, de a kár több mint tetemes. A szolidaritás elve alapján kell fenntartani a társadalombiztosítást, és arra kell törekedni, hogy a nyugdíjasoknak mindig legyen meg a nyugdíja. A magánnyugdíj-pénztári vagyon olyan hatalmas összeg volt, hogy jelen pillanatban a költségvetés képtelen visszaszolgáltatni azt, azonban a nyugdíjbiztosító átalakításával és megfelelő gazdasági elvek mentén történő működtetésével van arra reális lehetőség, hogy a károsultak valamilyen kompenzálásban részesüljenek. Továbbra is az öngondoskolást tartja szervezetünk az egyik legfontosabb pillérnek a nyugdíjas évekre, ehhez azonban a gazdasági realitások mellett meg kell változtatni az adók és járulékok mértékét. Fontos tudni, hogy egy-egy jól kereső szakmunkás a