2017. december 30., szombat 22:24

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (9. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (9)

    csak az elzárás maradt. Haladéktalanul fel kell számolni a középkori állapotokat, és az Európa Tanács irányelveit be kell tartani. Évente sok százezer szabálysértés van. Ezek egy részét ki tudják fizetni az állampolgárok, amelyeket nem, azok után a valóban hasznos közérdekű munkát kell preferálni a társadalom hasznára.


A VSZ véleménye a magánnyugdíj-pénztárak vagyonának államosításáról: a VSZ–MAMA értelmetlennek és eredménytelennek tartja a magányugdíj-pénztárak kormány által történt államosítását, és több millió ember öregkori biztos megélhetésének felélését és elherdálását. Mivel az államodósság jóval magasabb, mint valaha is volt, a célt nem érte el az einstandolás, de a kár több mint tetemes. A szolidaritás elve alapján kell fenntartani a társadalombiztosítást, és arra kell törekedni, hogy a nyugdíjasoknak mindig legyen meg a nyugdíja. A magánnyugdíj-pénztári vagyon olyan hatalmas összeg volt, hogy jelen pillanatban a költségvetés képtelen visszaszolgáltatni azt, azonban a nyugdíjbiztosító átalakításával és megfelelő gazdasági elvek mentén történő működtetésével van arra reális lehetőség, hogy a károsultak valamilyen kompenzálásban részesüljenek. Továbbra is az öngondoskolást tartja szervezetünk az egyik legfontosabb pillérnek a nyugdíjas évekre, ehhez azonban a gazdasági realitások mellett meg kell változtatni az adók és járulékok mértékét. Fontos tudni, hogy egy-egy jól kereső szakmunkás a
     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.