2017. december 31., vasárnap 01:26

A Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvány közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. december 31., vasárnap (OS) - Az MGFA a Vállalkozók Szövetsége (VSZ) és partnerei indulását támogatja, mert ez biztosíthatja csak a  jövendő boldog és sikeres EU tag, ÚJ MAGYAR KÖZTÁRSASÁG JÖVŐJÉT! (néhány pont a VSZ programjából) (4)

    A VSZ megváltozatja a nyugdíjrendszert. Megszünteti a szociális adót, és ismét bevezeti a járulékfizetési kötelezettséget. Jelenleg a munkavállalók és a munkaadók nem társadalombiztosítási járulékot, hanem adót fizetnek. Az adó pedig semmire sem kötelezi az államot, vagyis nem köteles nyugdíjakat sem folyósítani. Ezért akarja a VSZ ismételten bevezetni az adó helyett a társadalombiztosítás rendszerét, amelyben kötelező az állam részéről a nyugdíjak folyósítása. A társadalombiztosításba befizetett összegekről minden járulékfizető évente kimutatást kap, amelyből kiderül számára, mennyi a megtakarítása. A nyugdíj megállapítása a befizetett járulékok szerint történik, vagyis aki többet fizetett be, az több nyugdíjjal indul. A már nyugdíjaskorúak nyugdíjának az indexálása azonban már nem a befizetett járulék alapján történik, hanem minden nyugdíjas azonos összegű emelést kap. Aki nyugdíjas lesz, az induló nyugdíjában már megkapja a befizetései ellenértékét. Aki sok járulékot fizetett, nagyobb összegű nyugdíjjal indul.

     Kiadó: Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.