2017. december 31., vasárnap 08:17

A Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (10/1)

a nyugdíjba menetelekor, 30-35 év befizetés után mai áron 30-50 millió Ft-t kapott volna, ha a jelenlegi kormány ettől nem fosztja meg. Egy rosszabbul kereső dolgozó is mai áron 10-20 millió Ft-nyi összeget kapott volna hasonló befizetési ciklus után 69 éves korában. Az Orbán kormány rossz döntése ezt vette el 3 millió magyar dolgozótól. Ez nem csak azért káros, mert ártott az egyes polgároknak, de a jelenért felélte a jövőt: ezek a polgárok nem tudhatják lesz-e egyáltalán nyugdíjkerete a költségvetésnek.
A politikusoknak meg kell tanulniuk a magán- és köztulajdon szentségét, akár a saját kárukon is: soha többé ne merje egyetlen politikus sem kinézni más vagyonát, sem saját sem burkoltan állami-politikai célra. Meg kell jegyezni, hogy a Fidesz-kormány számtalan államosítást hajtott már végre, amely kifejezetten nem a társadalom, hanem egyes gazdasági csoportok önös érdekét szolgálta. Haladéktalan intézkedéseket sürget a választások után a Vállalkozók Szövetsége(VSZ) - Magyarok Magyarországért Választási Szövetség.

A VSZ szeretné sürgősen visszaállítani az eddigi oktatási rendszert, és azt csak finom lépésekben, össztársadalmi konszenzussal és nem egypárti és öncélúan szabad megváltoztatni. A jelenlegi kormány nem vesz tudomást az idők változásáról és arról sem, hogy már a XXI. század európájában élünk. Nincs szükség az elavult 30-as évek sztárolására és ordas eszmék leporolására sem.

Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ