2017. december 31., vasárnap 08:17

A Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (10/2)

    Hazánk az Európai Unió szerves része, azzal szinkronban kell fejlődnie, ezért az oktatási rendszerét és annak tematikáját sem határozhatja meg egyetlen párt eszme- és értékrendje sem: azt senki nem erőltetheti a magyar népre. A károkozás azonnal felszámolást igényel, mert maradandó nyomokat hagy a társadalomban a ráerőltetett erőszakos és kártékony oktatáspolitika. Rendezni kell a kötelező hittan és erkölcstan vitát is. A vallást sem szabad a gyermekekre erőltetni. Döntést a szülök hozzák meg: vallási vagy erkölcsi, netán ateista nevelést kap-e a gyermekük. A vallásnak nincs jogosultsága az állami iskolákban, az államnak nincs joga ebbe beleszólni. Az államot és az egyházat már szétválasztották, és ehhez kell tartanunk magunkat. A jelenlegi kormányzat súlyosan megsértette ezeket a szabályokat. Lehet, hogy törvényesen, de semmiképpen sem össztársadalmi egyetértéssel és felhatalmazás nélkül egy letünt kor oktatáspolitikáját akarta hazánkra erőltetni a Fidesz-kormány. Véleményünk szerint az oktatásnak integráltnak, vallásilag semlegesnek kell lennie, az államnak szekularizáltnak. Az oktatás elsőrendű célja pedig a társadalmi különbségek csökkentése, minimalizálása. Továbbá össztársadalmi érdek, hogy fiatal úgy ne kerüljön ki az iskolarendszerből, hogy nincs képesítése, szakmája. Vissza kell állítani a tanköteles kort 18 évre.


A VSZ–MAMA az üzemanyagokat terhelő, gazdaságot bénító, túlzott

     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.