2017. december 31., vasárnap 12:59

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 31., vasárnap (OS) - 2018 kérdése: Orbánisztán vagy Európa?

Hogy ez pontosan milyen lesz és kik alkotják majd ezt a belső kört, még nem tudni. Az biztos, hogy Európa modern része ennek megépítésén dolgozik. És amit a magyar kormány és illiberális társai mereven elutasítanak. Nem formálni próbálják a folyamatokat, nem próbálják a saját érdekeik szerint alakítani a változást, hanem zsebre dugott kézzel félrelöknek minden közös együttműködési szándékot. "Nekem ezek ne mondják meg!" Félreértés ne essék, Orbán Viktor döntése – miszerint a haladó Európa helyett inkább a perifériára húz mindannyiunkat – legitim kormányfői vállalkozás. Egyetlen hibája van: nem kérte ki erről a magyar emberek véleményét és nem tájékoztatja őket világosan, hitelesen, korrektül és felelősen a következményekről. A nacio-populista szónoklatok és az EU-ellenes állami propaganda könnyen képes átformálni a közvéleményt, de a plakátokon hirdetett lidérces szabadságharc végén beköszönt majd a fájdalmas valóság. Az elapadó fejlesztési források, a csökkenő befektetések, az újra sorompót mutató határok, az eltűnő tanulási és munkavállalási lehetőségek, a megfogyatkozó közös védelem és gyarapodás.
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő