2018. január 2., kedd 11:02

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének közleménye
    Budapest, 2018. január 2., kedd (OS) - A DiákÉSZ üdvözli, hogy a Kormány a 488/2017. (XII.29.) Korm. rendelet megalkotásával döntött a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezéséről a legkiszolgáltatottabbak közé tartozó fiatal és nyugdíjas munkavállalók védelme, a bűncselekményekből eredő károk enyhítése, a Czeglédy-ügy egyedi esetétől eltekintve példaértékűen működő iskolaszövetkezeti szektorba vetett bizalom helyreállítása, továbbá a fiatalok munkaalapú társadalomba történő integrálódásának elősegítése érdekében.

    A DiákÉSZ a károsultak nevében köszöni, hogy az Országgyűlés példás gyorsasággal 2017. november 14-én országgyűlési határozatot hozott a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezéséről, amelyben az Országgyűlés felkérte a Kormányt arra, hogy tegyen lépéseket a kárt szenvedett fiatalok és nyugdíjasok számára az őket megillető, ki nem fizetett jövedelmek rendkívüli és méltányosságon alapuló, lehető leggyorsabb, a károkozó által ki nem fizetett összeggel megegyező mértékű kárrendezés érdekében.

Háttér:

http://magyarközlöny.hu/permanent/68/689a668adbebd45b4f640eadb85a5b25173d8910/MK_17_231.pdf

     Kiadó: Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.