2018. január 2., kedd 12:31

Paksi bővítés - LMP: az utolsó pillanatban vagyunk a beruházás leállításához
    Budapest, 2018. január 2., kedd (MTI) - Az LMP szerint az utolsó pillanatban van az ország a paksi bővítés leállítása szempontjából, a beruházás megvalósítását csak egy tavaszi kormányváltás akadályozhatja meg.

Ungár Péter, az ellenzéki párt elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján közölte: bár arra is van nemzetközi példa, hogy kulcsrakész atomerőművet nem indítottak el a tiltakozás miatt, az LMP szerint ezt Magyarországon el kell kerülni. Szerinte az emberek tavasszal vagy erre szavaznak, vagy arra, hogy folytatódik az "Orbán-Putyin-paktum" miatti felelőtlen pénzszórás.
     Ungár Péter - aki arra számít, hogy napokon belül kiderül az orosz elnök következő magyarországi látogatásának időpontja -, kifogásolta a 38 millió dollár értékű orosz-magyar devizahitel lehívását, mondván: továbbra sem tudni, hogy azt mire költik. Emlékeztetett: több kormánytag is elismerte már, hogy ennél létezik kedvezőbb kamatozású megoldás a piacon.
     Az amerikai és német cégek által elnyert turbinatender orosz cég általi megtámadásával kapcsolatban kijelentette: ezt csak azért nem nyerték oroszok, mert a kormány meg akarta akadályozni, hogy a nemzetközi cégek pert indítsanak.
     Szerinte hiába hangoztatja a kormány, a magyar beszállítók aránya nem fogja elérni a 40 százalékot, még az után sem, hogy Mészáros Lőrinc vállalkozó megjelent a magyar atomiparban.
     A politikus a lőtérépítésekkel kapcsolatos tervekre úgy reagált: Magyarországon több mint nyolcvan sportlövő pálya vár felújításra, ezekre kellene költeni. Szerinte az új lőtereknek helyet adó városok listája egybeesik a Fidesz számára fontos választókerületekkel, vagyis "ez egy egyértelmű kampányköltés", amely sem a sportlövészetet, sem Magyarország védelmi képességeit nem tudja megerősíteni.